Opinii


Cand ai de facut o alegere intre Palatul Parlamentului, resedinta domnului Mark Taplin (DCM la Ambasada SUA) si Cotroceni, cu siguranta te-ai fastaci si ai intreba timid : "Nu le pot alege pe toate trei?"

Bucuria noastra a venit o data cu proiectul initiat de Forumul Tinerilor si finantata de Ambasada SUA la Bucuresti, care ne-a oferit ocazia de a deschide ochii spre ceea ce noi numim Democratie.

Dupa o perioada de acomodare cu tema data, dupa numeroase cursuri si exersari, organizatorii proiectului “Tinerii responsabili civic de azi, garantia democratiei de maine” au considerat ca suntem pregatiti sa “ne lovim” de probleme mai dificile.

Asa ca elevii de la cele trei liceee participante si-au ales temele pentru proiecte, formandu-se astfel patru grupuri de lucru.

Pe toti ne-a impresionat aceasta manifestare, bucuria fiind mai mare mai ales la final, cand ne-am putut bucura de roadele muncii noastre, cand ne-am facut auziti si, speram noi, si intelesi.

Tinerii vor construi tot timpul cate ceva pentru viitorul lor. E placut sa stii ca ceea ce construiesti este apreciat. Concluzia finala este ca le multumim celor care ne-au sustinut in generarea acestor proiecte, celor care ne-au oferit o zi plina si extenuanta, dar care au stiut cu siguranta ca va merita si ca nu va ramane “doar o zi”, ci se va pastra in sufletul nostru pentru totdeauna, facandu-l sa creasca de fiecare data cand vom spune: "Eu am facut poza cu domnul presedinte!" si "Am luat pranzul acasa la domnul Taplin!".

Nu e deloc putin. Ba e chiar maret. Este cu siguranta ceva care ne va umple de bucurie mult timp de acum inainte, si poate atunci cand vom ajunge nu doar in vizita la Palatul Parlamentului sau la Cotroceni, vom stii cert care a fost momentul initial al plecarii noastre in aceasta “lume”.

Manea Catalina

Asociatia Forumul Tinerilor

email: contact@forumultinerilor.ro

Site Language

English

Network