Opinii


Permiteti-mi sa va descriu o zi perfecta.

Joi, 8 mai 2008, trezita la ora 5 de alarma telefonului m-am ridicat repejor sa ma imbrac si sa ma aranjez pentru ca plecam la drum. In cateva zeci de minute am fost gata si am plecat in cele din urma in excursia mult asteptata. Autocarul ne astepta in fata liceului asa ca fuga fuguta ne-am intalnit pe la colturi si am ajuns la liceu. Dupa aproximativ 45 de minute am reusit sa plecam din Rosiori spre Bucuresti. La ora 10 am ajuns la Parlamentul Romaniei, unde am facut un tur de aproximativ 1 ora.

Scopul vizitei noastre in Bucuresti era prezentarea unor proiecte realizate si unele chiar implementate in localitate prin intermediului programului "Tinerii responsabili civic de azi, garantia democratiei de maine" al organizatiei Forumul Tinerilor.

Desi eu reprezentam liceul meu si trebuia sa tin un discurs de cateva minute despre proiectul nostru ( bine eu m-am intins , am inteles ca vreo 7 min) , cand am intrat in sala de conferinta am ramas uimita de organizare si de asemenea de faptul ca nu aveam emotii, asa cum era de asteptat. Ne-am asezat la masa si am fost a 3 -a dupa moderator care a luat cuvantul. O reactie care mi-a dat putere si curaj a venit din partea celor aflati in sala, colegi, deputati, profesori si alti invitati, care au ridicat deodata capul pentru a ma asculta ( inchipuiti-va valurile de la un concert). Dupa o ora am incheiat si la Parlament si am pornit spre resedinta ambasadorului Mark Taplin, ambasador in Romania al SUA. Si asa cum a spus si Domnia sa, in gluma bineinteles, obiectivul principal al vizitei noastre acolo era pranzul. Nu am servit insa lunchul inainte de a prezenta Domniei sale si invitatilor proiectele la care muncisem din septembrie de la ultima intalnire. Foarte receptivi ne-au alungat emotiile si chiar gandul la mancare. In cele din urma am fost nevoiti sa plecam si de pe Kiseleff, indreptandu-ne spre Palatul Cotroceni.

Ajunsi cu 60 de minute inainte de ora stabilita, ne-am schimbat repejor in tinutele de gala (pentru receptia de pe 8 mai, ora 18:00 la Palatul Cotroceni) dupa care am facut o plimbarica in Gradina Botanica, ocupand timpul ramas. Cum picioarele ne dureau ingrozitor, impreuna cu colega de la radio ne-am asezat pe o banca fiind cu ochii pe ceas sa nu intarziem. Cum era de asteptat toti au plecat si ne-au lasat in Gradina Botanica.

Intr-o graba neplacuta ...auzind pe toti ..." grabiti-va in 7 minute coboara D-l presedinte....fetelor mai repede, in 4 minute coboara D-L presedinte" am reusit sa ajungem la timp in curtea Palatului astfel asistand la tot discursul D-lui Basescu si chiar amuzandu-ne la o gluma adresata D-lui Vadim. Seara s-a incheiat minunat , cu o melodie a orhestrei Domnului Ionel Tudor.

Discutam cu o prietena aseara in autocar, cat de obositor este sa fii o celebritate. Noi eram rupti de oboseala si aveam picioarele umflate ca abia mai paseam.
Una peste alta a fost o zi perfecta cu o organizare fara reprosuri , mancare buna si oameni numai unu si unu ( apropo am omis sa va spun ca a fost ziua ambasadorilor, l-am cunoscut si pe ambasadorul Olandei la receptia de la Cotroceni).

Numai daca te implici reusesti!!!

Eleva la liceul Economic

Asociatia Forumul Tinerilor

email: contact@forumultinerilor.ro

Site Language

English

Network